PRP u GINEKOLOGIJI

PRP tretman je efikasan kod različitih stanja: nekontrolisanog mokrenja, ožiljaka od epiziotomije, lichen sclerosum-a spoljašnjih genitalija, problema sa postizanjem orgazma, suvoće vagine, bolova tokom seksualnog odnosa, kao i za podmlađivanje genitalne regije.

Tretman koristi plazmu bogatu trombocitima (PRP), koja se dobija centrifugiranjem pacijentkinjine krvi. Trombociti su bogati faktorima rasta i bioaktivnim proteinima koji podstiču obnovu tkiva. Injekcijom se podstiče stvaranje novog kolagena, elastičnih vlakana te popravlja i unapređuje oštećena koža, smanjujući znakove starenja.

Korišćenjem pacijentkinjine krvi, rizik od neželjenih efekata i kontraindikacija je minimalan, a oporavak nakon tretmana nije potreban. Za optimalne rezultate, preporučuje se 3 tretmana u periodu od 2-3 meseca, mada se mogu primeniti i pojedinačno.

Pre intervencije potrebno je izvršiti ginekološki pregled, PAPA test, cervikalni i vaginalni bris, kao i proveru kompletne krvne slike radi isključenja niskog nivoa trombocita. Ako su rezultati zadovoljavajući, procedura se obavlja pod lokalnom anestezijom i traje oko 30 minuta.

Navedena usluga se pruža ili u loklanoj anesteziji ili u analgosedaciji. 

Za paket od 3 tretmana odobrava se popust od 10%.