Poseta patronažne sestre porodici nakon rođenja bebe predstavlja ključan trenutak u početnom periodu roditeljstva. Ove posete su od izuzetnog značaja jer pružaju neophodnu podršku i edukaciju mladim roditeljima u prvim danima nege i brige o novorođenčetu. Naše patronažne sestre, sa svojim bogatim iskustvom i znanjem, imaju zadatak da novopečenim roditeljima približe sve aspekte brige o bebama. 

Poseta patronažne sestra obuhvata: 
Nega pupka novorođenčeta: Ova nega je ključna za prevenciju infekcija. Naučićemo vas kako da pravilno očistite i dezinfikujete pupčanu vrpcu dok se ne osuši i otpadne. Pokazaćemo vam kako da prepoznate znake normalnog zarastanja i upozorimo vas na moguće komplikacije.  
 
Kupanje bebe: Ovo uključuje tehnike blagog kupanja koje osiguravaju da pupčani patrljak ostane suv i čist. Objasnićemo vam kako da koristite blage, bebi prijateljske proizvode za kupanje i kako da održavate optimalnu temperaturu vode.  
 
Detalji o dojenju I uspostavljanje laktacije 
 
Prevencija i tretman mastitisa i ragada: Uključujući savete o pravilnoj nezi dojki i znakove upozorenja za mastitis.  
 
Tehnike dojenja: Fokusiramo se na pravilno pozicioniranje bebe za efikasno dojenje, kako bi se izbegle povrede bradavica i obezbedilo da beba dobija dovoljno mleka.  
 
Prepoznavanje dovoljne isisanosti: Edukujemo o znacima koji ukazuju da je beba dovoljno hranjena, kao što su promene u ponašanju bebe i učestalost stolica.
 
Položaji za dojenje: Nudimo različite položaje za dojenje koji mogu pomoći u ublažavanju grčeva i poboljšanju iskustva dojenja.
 
Nega dojki i čuvanje mleka: Saveti o nezi dojki i najbolje prakse za izmlazanje i čuvanje majčinog mleka. 
 

Pravilno uzimanje i nošenje bebe:

Tehnike podizanja i spuštanja bebe: Obuhvata tehnike koje štite bebin kičmeni stub i vrat prilikom podizanja i spuštanja.

Nošenje bebe: Predstavlja sigurne načine nošenja bebe, uključujući kako pravilno podržati bebinu glavu i vrat.

Rešenja za stomačne grčeve: Uključuju savete o pravilnom hranjenju, izboru mlečne formule i tehnike masaže koje mogu pomoći u ublažavanju grčeva.

Pravilna ishrana posle porođaja

 Ishrana nakon porodjaja: Pružamo informacije o uravnoteženoj ishrani koja pomaže oporavku nakon porodjaja, podržava laktaciju i pomaže u upravljanju postporođajnim izazovima kao što su zatvor i hemoroidi.

 

 
 

CENOVNIK POSETA

PAKET PORODIČNI PEDIJATAR

Paket porodični pedijatar

59.820 rsd
  • Patronaža (obrada pupka, kupanje, povijanje, dojenje, izmlazanje dojki…) - 5 poseta
  • Preventivni pregled novorođnčadi i odojčadi u prvoj godini života u domu zdravlja - 5 do 7 pregleda
  • Ultrazvučni pregled kukova u domu zdravlja - 2 snimanja