Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Fileri su preparati na bazi hijaluronske kiseline koji zavisno od  gustine i i tehnike apliciranja služe za podizanje, podmladjivanje i oblikovanje lica kao i popunjavanje bora na licu.

Obzirom da se radi o prirodnim organskim molekulama koje telo prepoznaje, njihovo trajanje je od 6 do 18 meseci, zavisno o preparata koji se koristi kao i od samog organizma.

Osim što ne ugrožava prirodne crte lica, dodavanje hijalurona našoj koži godi. Starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posledica toga, a usled gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu te koža postaje umorna i bez sjaja.

Hijaluronski fileri koriste se za :

  • popunjavanje nazolabijalnih i perioralnih bora
  • oblikovanje donje vilice (jawline)
  • korekciju deformiteta nosa
  • popunjavanje slepoočne (temporalne) jame
  • podizanje obrva
  • vraćanje većeg nedostatka volumena i oblikovanje nekog dela lica ( jagodice najčešće ).

 

Kako deluje?

Injiciranjem hijaluronskih filera postiže se, ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože zbog vezivanja molekula vode, a dokazano je da dovodi i do regeneracije kolagena, kao i stvaranja novog.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju zadržavanje prirodnog izgleda lica.

Kakav je oporavak?

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podliv, koji se retko javljaju, obično povuku kroz nekoliko dana.

Efekat se vidi odmah, ali će nakon dve do tri nedelje hijaluronski filer dati svoj potpuni učinak.

Postoji mnogo različitih vrsta hijaluronskih filera na tržištu, međutim samo malobrojni (koji su dostupni kod nas ) su se pokazali efikasnim u smislu mogućnosti predviđanja, kao i dugotrajnosti rezultata, minimalnog oticanja i crvenila nakon tretmana.. Neškodljivost i predvidljivo delovanje ovih proizvoda već je dokazana.

POVEĆANJE USANA HIJALURONSKIM FILERIMA

Da bi usne izgledale onako kako Vi to želite potrebno je da se koristi vrhunski hijaluronski filer, a takođe potrebno je i iskustvo, veština i estetski doživljaj lekara koji radi intervenciju.

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lepe, jedre i prirodno rumene. Osećaj u usnama se ne menja.

Pažljivo i strpljivo analiziramo usne i svake tretiramo na način koji je za njih optimalan. Tada su rezultati lepi i dugotrajni.

Dilema oko trajnih filera – zašto treba da ih zaobilazite?

Aplikovanje trajnih filera, kao što su metakril i biopolimer, u većini zemalja je zabranjeno.

Ove supstance, ostaju trajno u tkivu, ali pravi problem predstavlja i što supstance imaju svoju zapreminu i težinu, pa vremenom “padaju” na dole.

Čak i ako se ovi fileri idealno primene, oni se tokom vremena spuštaju, vrh usana ostaje prazan, a fileri se vidljivo grupišu na sredini usana.

 Žene tada naprave katastrofalnu grešku pa stave još biopolimera. Taj naknadni trenutak je koban, jer se problem tada može rešiti samo hirurški. Ta operacija zahteva veštinu i strpljenje hirurga da dobro očisti tkivo, a pošto je deo usana sluzokoža koja sporije i drugačije zarasta, može na kraju da dođe i do ožiljaka i asimetrije usana.

Zašto je zabluda da hijaluron traje kratko? Koliko često se dopunjava?

Kada se filer prvi put stavi, posle šest meseci je dobro napraviti dopunu. Ako ste zadovoljni oblikom i veličinom, sledeći put dolazite posle 9 meseci, pa godinu dana, a kasnije je najčešće dovoljno dopunjavati ih jednom u godinu ili godinu I po dana. Svaki sledeći put kada ubrigzate hijaluron on traje duže, i potrebno ga je sve manje.

Da li povećanje usana boli? Šta očekivati nakon intervencije?

Najčešće tretman traje oko 10 minuta. Obično se radi uz pomoć lokalne anestezije ili anestetičke kreme, zato je intervencija gotovo bezbolna. Otok je minimalan I može da traje nekoliko dana i tek tada se vidi pravi efekat.

 

Savet – Ne merite svoje usne ampulama ili mililitrima- ista količina ubrizganog hijalurona ne daje iste rezultate kod svake osobe. Zato je neophodna prethodna konsultacija sa lekarom.

 

Da li vaše usne treba da se „razvuku“, popune, ili podignu? i kojom tehnikom?

Poznavanje pravilnih proporcija lica – kao što je veličina čela, dužina nose, oblik brade, razmak između zenica… veoma je važno. To su finese od kojih zavisi tehnika primene hijalurona. Usne se ne mogu dobro uraditi jednim potezom igle. Usta se hijaluronom „docrtavaju“, vajaju, sve individualno, a tako se bira tehnika.

Usne se svakoj osobi rade kombinacijom različitih tehnika, pa nekada i različitih hijalurona.

  

  Šta ako su usne prevelike? Može li se hijaluron odstraniti? Hijaluronidaza je enzim koji prirodno postoji u našem telu i razlaže hijaluron. Ovaj enzim postoji i u sintetičkoj varijanti, koristi se da razbije ubrizgani hijaluron.

Oblast : Hijaluronski fileri