Mezoterapija

Mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je efikasna medicinska metoda kojom se mogu korigovati najrazličitiji nedostaci na licu i telu. Aktivne supstance, vitamini, minerali, aminokiseline i drugi sastojci koje lekar odredi prema stanju kože, mestu koje se tretira i efektu koji treba postići, ubrizgavaju se sa mnogo uboda malim iglama. Za mezoterapiju nikad nije rano jer je ovaj tretman najbolji način da se maksimalno odloži pojava bora.

Mezoterapija i tehnike primene

Mezoterapija  je tehnika aplikovanja specijalnih koktela pod kožom klijenta, u zavisnosti od njegovih problema. Ona nam ustvari omogućava da nephodne vitamine, aminokiseline, minerale, dostavimo meposredno u središnji deo kože – dermu. To su vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati, biljnog porekla. Sastav koktela određuje lekar, uzimajući u obzir problem i individualne osobenosti klijenta. Preparati koji se koriste doprinose i detoksikaciji organizma, a pacijenti ne samo da rešava svoj problem, već se i bolje oseća.Mezoterapija deluje na uzrok problema,i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema,a ne na ceo organizam.

Primenjuje se za uspešan tretman celulita, lokalnih masnih naslaga, starenja kože, strija, pega, opadanja kose, u tretmanu akni. U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po zonama, i to:

Mezoterapija – kontraindikacije

Za mezoterapiju ne postoje apsolutne kontraindikacije,tako da svi između 18 i 65 godina, koji žele da se reše masnih naslaga na telu, mogu da izaberu upravo ovaj metod. Jedini uslov za uspeh je da indeks mase tela, ne prelazi 30!

Tretman se radi jednom nedeljno u tri etape po tretmanu. Ukupno je potrebno 6 do 12 tretmana.  U prvoj etapi se primenjuje koktel koji dramatično ubrzava mikrocirkulaciju. Zatim, u drugoj etapi, primenjujemo tzv. „defibrozante“, oni razgrađuju vezivno tkivo, koje se manifestuje „tvrdim“ delovima masnih naslaga. I treća etapa je primena lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Sve tri etape se sprovode u jednom tretmanu, i samo tako sproveden tretman će imati uspeha.

Posle detaljnog pregleda i iscrpnog razgovora od strane lekara sa svakim klijentom ponaosob, mogu se isključiti postojanja bilo kakvih negativnih pojava. U toku tretmana klijenti osećaju blagi diskomfor, a većina prekraćuje vreme razgovorom ili čitanjem. Višegodišnja primena ove metode kod nas se ne beleži nijedan slučaj alergije ili infekcije.

Osim na našem veb sajtu možete nas pratiti i putem našeg Facebook i Instagram profila.